Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz, 2021 yılı boyunca 6 ulusal ve 5 uluslararası olmak üzere toplam 11 ödül kazandılar.

• Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı 2019 yılı mezunumuz Dr. Öğr. Üyesi Müge Özçevik ve tez danışmanı Prof. Dr. Berk Canbek, “Traffic and Mobility Aware Delay Modeling for Software-Defined Networks (SDN)” adlı tezi ile 2021 yılı IEEE Türkiye Doktora Tezi ödülüne layık görüldü.

• MediaCat tarafından 9. kez düzenlenen Fark Yaratan Kadınlar 2021 seremonisinde öğretim üyemiz Prof. Dr. Zehra Çataltepe teknoloji alanında 2021 yılının ödül sahibi oldu

• Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hazım K. Ekenel'in Aselsan Akademi yüksek lisans öğrencisi Selin Gök Işık ile gerçekleştirdikleri "Deep Convolutional Feature-based Gait Recognition Using Silhouettes and RGB Images" başlıklı çalışma UBMK 2021'de (6. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı) En İyi Bildiri ödülüne layık görüldü.

• Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyelerimizden Doç.Dr. Gökhan İNCE ve Tekstil Mühendisliği öğretim üyesi Doç.Dr. Özgür ATALAY'ın yürütücülüklerini yaptığı İTÜ Soft Sensors Lab. çalışma grubundan TexRobots Team (Kadir Özlem, Ayşe Feyza Yılmaz, Fidan Khalilbayli, Ömür Fatmanur Erzurumluoğlu)El Felci Rehabilitasyonu için Texrobot” projesi ile TEKNOFEST 2021'de Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.

• Bilgisayar Mühendisliği  öğretim üyelerimizden Doç.Dr. Gökhan İNCE ve Tekstik Mühendisliği öğretim üyesi Doç.Dr. Özgür ATALAY'ın yürütücülüklerini yaptığı İTÜ Soft Sensors Lab. çalışma grubundan SofTex Team (Uğur Ayvaz, Kadir Özlem, Ayşe Feyza Yılmaz, Ali Emre Öztaş) "Tekstil Tabanlı Sensörler Kullanılarak Gerçek Zamanlı Aktivite ve Kalp Atış Hızı Tespiti" projesi ile TEKNOFEST 2021'de İletişim Teknolojileri Yarışmasında üçüncülük ödülünü kazandı.

• Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Gülşen Eryiğit'in yürütücülüğünü yaptığı İTÜ DDİ çalışma grubundan Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencimiz Arş. Gör. Doğukan Arslan "Yargıtay Kararlarına Anlamsal Benzerlik Yöntemleriyle Kolay Erişim Sağlanmasına İmkan Tanıyan Bilirkişi" başlıklı projesi ile TEKNOFEST 2021'de Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışmasında üçüncülük ödülünü kazandı.

• Fakültemizin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Çakmak'ın İTÜ-ASELSAN Akademi Bilgisayar Müh. Yüksek Lisans Programı kapsamında akademik danışmanlığını yaptığı yüksek lisans öğrencimiz Taha Tekdoğan ile birlikte gerçekleştirdiği "Benchmarking Apache Spark and Hadoop MapReduce on Big Data Classification" başlıklı çalışması 5th International Conference on Cloud and Big Data Computing (ICCBDC 2021)'de En İyi Sözlü Sunum ödülünü kazandı.

• Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans öğrencimiz Oytun Demirbilek'in danışmanı Dr. Islem Rekik ile birlikte yazdıkları "Recurrent Multigraph Integrator Network for Predicting the Evolution of Population-Driven Brain Connectivity Templates" başlıklı çalışma MICCAI 2021'de sunulmaya hak kazandı. Oytun Demirbilek çalışmasını sunmak üzere MICCAI öğrenci seyehat ödülüne layık görüldü.

• Öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hazım K. Ekenel ve öğrencileri, International Joint Conference on Biometrics (IJCB 2021) tarafından düzenlenen ve 9 farklı ülkeden akademi veya sektörden 10 takımın katıldığı Masked Face Recognition Competition (MFR 2021) yarışmasında tüm sıralamada ikinci, akademik kurumlar arasında birinci oldular.

• Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz  Doç. Dr. Gülşen Eryiğit’in yüksek lisans öğrencisi Berke Oral ile yaptığı “Information Extraction from Text Intensive and Visually Rich Banking Documents” isimli çalışma Elsevier’in prestijli dergilerinden Information Processing & Management tarafından 2020 yılı yüksek lisans derecesinde en iyi makale ödülüne değer görüldü.

• Fakültemizin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Berk Canberk ve Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Seçinti'nin İTÜ-ASELSAN Akademi Bilgisayar Müh. Yüksek Lisans Programı kapsamında akademik danışmanlığını yaptığı yüksek lisans öğrencilerimiz Fırat Rozkan Kılıç ve Mehmet Özgen Özdoğan ile birlikte gerçekleştirdiği "CLAN: A Robust Control Link for Aerial Mesh Networks in Contested Environments" başlıklı çalışması  EAI 7th International Conference on Industrial Networks and Intelligent Systems 2021 (EAI INISCOM 2021)’da En İyi Bildiri ödülünü kazandı.