İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne doktor öğretim üyesi seviyesinde adaylar aranmaktadır;

• Adayların Bilgisayar Mühendisliği veya ilgili bir alanda doktora derecesine sahip olması, veya bu dereceyi almaya yakın olmaları gerekmektedir.

• Adayların sağlam bir araştırma deneyiminin ve akademik yayınlarının olması ile birlikte öğretim deneyiminin olması gerekmektedir.

• Aşağıda, tercih edilen bazı araştırma alanları listelenmiştir. (Adaylar bu araştırma alanları ile sınırlandırılmamıştır.)

• Gelişmiş Veritabanları

• Bilgisayar Grafikleri

• Bilgisayar Oyunları

• Paralel ve Dağıtık Sistemler

• Hesaplama Teorisi

• Yapay Zeka Kuramı

• Kuantum Hesaplama

• Adayların atandıktan sonra lisans ve lisansüstü programlarda yüksek kalitede eğitim, öğretim ve idari faaliyetlerde bulunmaları, ulusal ve uluslararası projelere katkıda bulunmaları, ve saygın dergi ve konferanslarda yayın yapmaları beklenmektedir.

Tüm başvurular sürekli açık olup düzenli olarak değerlendirmeye alınacaktır. Son karar öncesi adaylardan fakültede bir dizi açık seminer vermeleri ve fakülte üyeleri ile tanışmaları istenecektir.

Başvurmak isteyen adaylar, tüm akademik yayınlarının listelendiği özgeçmişlerini, araştırma ve eğitim hedefleri  (statement of research and teaching) ile birlikte bbf-kariyer@itu.edu.tr adresine elektronik posta yoluyla gönderebilirler.