Türkiye, İtalya, Almanya ve Fransa’da yer alan araştırma kurumlarının ortaklığıyla bu yıl dördüncüsü yapılan ERA PerMed Joint Transnational Call kapsamında “Multidisciplinary Research Projects On Personalised Medicine – Development Of Clinical Support Tools For Personalised Medicine Implementation” başlığıyla yapılan desteklerin sonuçları açıklandı. Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hatice Köse’nin Türkiye koordinatörlüğünde çağrıya sunulan “TECH-TOYS: Acquire digiTal biomarkErs in InfanCy witH sensorized TOYS for early detection and monitoring of neurodevelopmental disorders” başlıklı projesi desteklenmeye hak kazandı.

Bu çalışmada, serebral palsi hastası bebeklerin teşhis ve takiplerinin sensörlü oyun platformları ve yapay zeka destekli yöntemlerle yapılması planlanmaktadır.
ERA PerMed NewsLetter 7

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.




Prof. Dr. Hatice Köse hakkında


Prof. Dr. Hatice Köse, 2010 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bilgisayar Mühendisliği Lisansüstü Koordinatörlüğü ve Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir. Sosyal ve yardımcı robotlar, insan-robot etkileşimi, e-sağlık, işaret dili, oyunlaştırma gibi alanlarda akademik çalışmaları bulunmaktadır. İşitme engelli ve otizmli çocuklar için robotik ve yapay zeka destekli üç TÜBİTAK projesi, bir Erasmus+ projesi yürütücülüğü üstlenmiş, engelli çocuklar için oyun konulu bir AB COST projesi tamamlamıştır. Araştırmacı olarak katıldığı insan-robot etkileşimi ve e-tekstil alanlarında iki AB projesi bulunmaktadır.