İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 2022 Akademik Performans Ödülleri Süleyman Demirel Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Akademik performans ödülleri, İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin yaptıkları akademik çalışmaların ve yayınların değerlendirilmesi sonucu sahiplerini buldu. Ödüller, İTÜ’lü öğretim üyelerinin “2016-2020 Bölüm Bazlı Akademik Performans Değerlendirmeleri” ve “2021 Yılı Yayın Performans Değerlendirmeleri” olmak üzere iki farklı kategoride verildi.  2016-2020 Bölüm Bazlı Akademik Performans Değerlendirmeleri, İTÜ Senatosu tarafından belirlenen yayın sayısı, atıf sayısı, proje sayısı ve bütçesi, eğitim (verilen kredi miktarı), lisans üstü mezun öğrenci sayısı ve idari görev gibi altı kriter üzerinden değerlendirilirken; 2021 Yılı Yayın Performans Değerlendirmelerinde ise, 2021 yılı içinde SCOPUS veri tabanında yayımlanmış İTÜ adresli yayınlar dikkate alındı. Bu kapsamda “2021 yılında bölüm bazında en çok yayın yapan” öğretim üyelerimize sertifikaları verildi.

2016-2020 Performans Ödüllerini; Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. Hazım K. Ekenel ve Doç. Dr. Yusuf Yaslan, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. Berk Canberk aldı.

2021 Yayın Ödüllerini; Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Doç. Dr. İlkay Öksüz ve Dr. Öğr. Üyesi Islem Rekik, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. Berk Canberk aldı.

Ek olarak, Prof. Dr. Hacı Ali Mantar (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcısı) ve Prof. Dr. Berk Canberk (Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) üniversite genelinde Ar-Ge faaliyetlerine katkılarından dolayı ödüllendirildiler.



Akademik katkılarından dolayı tüm öğretim üyelerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Ödül törenini izlemek için tıklayınız.
Fotoğraf galerisi için tıklayınız.